Skip to main content

Maak kennis met het Adviespunt Verslaving

Vier gespecialiseerde drughulpverleningscentra uit Antwerpen (ADIC, De Sleutel, Free Clinic en Vagga) besloten om de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat? Het ‘Adviespunt Verslaving’ is sinds mei 2018 in Antwerpen een feit en maakt mensen wegwijs naar de gepaste hulpverlening.

Mensen wegwijs maken

Vanuit het geloof dat iedereen die -rechtstreeks of onrechtstreeks- iets te maken heeft met verslaving recht heeft op de juiste hulp, helpt het team van het Adviespunt Verslaving om gemakkelijk en effectief de weg naar een gepaste hulpverlener te vinden. De teamleden bundelen de beste kennis en ervaring van de vier partnerorganisaties. Die expertise stelt hen vandaag in staat om een gepaste doorverwijzing op maat te verlenen aan iedere Antwerpse burger of wie een link heeft met Antwerpen en dit in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans!

“Veel vragen over verslaving in mijn hoofd. Maar weinig antwoorden.”

Anoniem

Persoonlijk advies

Adviespunt Verslaving biedt een persoonlijk advies omtrent alle mogelijke verslavingsvormen. Het is een vertrekpunt voor wie vragen heeft over verslaving en niet weet waarheen. Het kan gaan over legale en illegale drugs, medicatie, gokken, gamen, internetverslaving, seksverslaving, eetverslaving… Zowel de betrokken persoon of iemand uit de omgeving kunnen terecht binnen de vrije consultatie, op afspraak of per telefoon. In één à twee gesprekken wordt het verhaal beluisterd en gezocht naar het meest passende antwoord binnen de Antwerpse regio. Na de doorverwijzing wordt de situatie nog zes maanden opgevolgd. Het aanbod van het Adviespunt Verslaving is gratis en vrijblijvend.

Wat doet Adviespunt Verslaving niet?

Er wordt geen hulpverlening of noodhulp aangeboden. Mensen worden geholpen in hun zoektocht naar de beste antwoorden op vragen rond verslaving. Drugstesten of urinecontroles vallen ook buiten dit aanbod en vragen rond productinfo en juridische kwesties worden eveneens niet behandeld.

Praktisch

Adviespunt Verslaving vind je in de Uitbreidingstraat 180, 2600 Berchem. straat 7, 2018 Antwerpen. De openingsuren zijn:

Maandag: 14u-17u, enkel op afspraak
Dinsdag: 17u-20u, ook vrije consultatie, aanmelden tot 19u.
Woensdag: 14u-17u, voorlopig enkel op afspraak
Donderdag: 14u-17u, enkel op afspraak
Vrijdag: 10u-13u, ook vrije consultatie, aanmelden tot 12u.

Je kan bellen op 03/361.86.74  of mailen naar hallo@adviespuntverslaving.be. Meer info via www.adviespuntverslaving.be