Skip to main content

Onderzoek

Als expertisecentrum volgt VAD nieuwe ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk. VAD doet praktijkgericht onderzoek bij leerlingen secundair onderwijs, hoger onderwijs en uitgaanders.

Meer info nodig over onze onderzoeken?
de onderzoeksdatabank

De onderzoeksdatabank

Ben je geïnteresseerd in onderzoek over middelengebruik, gokken en gamen? Raadpleeg dan onze onderzoeksdatabank. Deze bevat meer dan 300 beschrijvingen van het lopend en afgerond onderzoek over middelengebruik, gokken en gamen in Vlaanderen sinds 2002. Vanaf 2016 bevat de databank ook beschrijvingen van een selectie van internationaal onderzoek.

Onderzoeksplatform VAD

VAD neemt al meer dan tien jaar het initiatief om onderzoekers, beleidsmedewerkers en praktijkwerkers uit het werkveld van preventie en hulpverlening samen te brengen in het onderzoeksplatform middelengebruik.

Via een nieuwsbrief, een jaarlijkse studienamiddag en een databank met onderzoeksfiches wordt het onderzoek gevaloriseerd en wordt het netwerk op de hoogte gehouden van nieuwe onderzoeksontwikkelingen over alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie en gedragsgebonden verslavingen zoals gokken, gamen en internet. Het onderzoeksplatform staat open voor alle geïnteresseerden.

VAD-Nieuwsbrief Onderzoek

Deze nieuwsbrief voor onderzoekers, hulpverleners, preventiewerkers en beleidsmedewerkers geeft een overzicht van:

  • lopend en afgerond onderzoek in binnen- en buitenland
  • oproepen voor onderzoeksvoorstellen
  • beleidsnieuws
  • vormingen, studiedagen en congressen

Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan in!

Nieuwsbrief