Skip to main content
  • Home
  • Artikels
  • Nieuw bekendmakingsmateriaal: ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’

Nieuw bekendmakingsmateriaal: ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’

De DrugLijn is een naam die al langer een (telefoon-)belletje doet rinkelen. Maar niet iedereen heeft een even goed zicht op wat De DrugLijn te bieden heeft en waarvoor je bij de lijn terechtkan. Naast de telefoon is er uiteraard ook de mail- en chatservice. En het online aanbod van informatie en kennis- en zelftests bereikt steeds meer mensen. Om het volledig aanbod voldoende in de kijker te stellen, is er nu een nieuwe affiche, een nieuwe voorstellingsflyer en een reeks van postkaartjes.

Even de weg kwijt?

Zowel de nieuwe affiche als de reeks van postkaartjes zijn visueel opgebouwd rond het idee van een labyrint. Het oogt in eerste instantie speels en vermijdt de sombere associaties die vaak met problemen of zorgen door drank, drugs, pillen, gokken of problematisch gamen gemaakt worden. Maar tegelijk refereert het aan het doolhof waarin mensen die de lijn contacteren soms lijken te zitten. Ze zoeken hun weg naar betrouwbare en bevattelijke informatie, zoeken een uitweg uit hun problemen of zijn op zoek naar de juiste hulp. Mensen hierbij verder helpen ziet De DrugLijn als haar kerntaak. Vandaar dat in elk beeld het labyrint ook letterlijk naar De DrugLijn leidt.

Aanbod in de kijker

Het nieuwe materiaal komt er om duidelijk te maken wat De DrugLijn te bieden heeft. Zowel als het om alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken of gamen gaat. Nog meer dan informeren over hoe je de lijn kan contacteren, ligt de nadruk op het promoten van de info en het advies, de kennis- en zelftests en de online zelfhulp op www.druglijn.be.

Welk materiaal?

  • Een algemene affiche in zwart-wit en op A2-formaat (ongeveer 40cm x 60cm). Voorzien van de slogan ‘Even de weg kwijt’ en onderaan een verwijzing naar hoe je De DrugLijn kan contacteren.
  • Zes postkaartjes die respectievelijk alcohol, cannabis, partydrugs, slaap- en kalmeringsmiddelen, gamen en gokken in the picture zetten. Bedoeld als promotie voor de kennis- en zelftests op De DrugLijnsite, maar ze vermelden ook hoe je de lijn kan contacteren.
  • Een flyer ‘De DrugLijn maakt je wegwijs’ op postkaarformaat. Hoe kan je contact nemen, welke tests kan je doen, hoe werkt de online zelfhulp of wat biedt de website? De flyer geeft een compact overzicht van het DrugLijn-aanbod. Ideaal om in één-op-één-contact (bijvoorbeeld met een cliënt) mee te geven.

Hoe bekomen?

De komende maanden wordt het nieuwe materiaal in tal van nieuwsbrieven aangekondigd. En een set met voorbeeldexemplaren wordt ook actief verspreid in het onderwijs en het jeugdwerk.

Je kan online gratis exemplaren aanvragen of meerdere exemplaren bestellen. Je vindt dit alles bij de ‘Gerelateerde materialen’ onder dit artikel.