Skip to main content
Deze spelmethodiek over tabak, alcohol, illegale drugs, gokken en gamen is ontwikkeld op maat van jonge asielzoekers en vluchtelingen. ‘Over de grens’ is een spel waarbij verschillende teams tegen elkaar spelen. Het taalgebruik is eenvoudig. De thema’s tabak, alcohol, illegale drugs, gokken en gamen worden gecombineerd met meer algemene thema’s zoals familie en vriendschap, school en beroep, hobby’s en uitgaan, cultuur en gewoontes en wereld. Je kiest de thema’s waarmee je het spel speelt in functie van wat leeft bij de jongeren. ‘Over de grens’ is in de eerste plaats bedoeld voor asielzoekers en vluchtelingen tussen 12 en 20 jaar. De methodiek is dus bruikbaar in OKAN-klassen. Daarnaast kan je ‘Over de grens’ ook gebruiken bij niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV) in de context van een opvangcentrum, lokaal opvanginitiatief (LOI) of jeugdhulpvoorziening. In het pakket vind je:
  • een handleiding
  • 10 x 20 opdrachtkaartjes
  • 10 antwoordbundels (1 per thema)
  • fotobundel
  • introductie & nabespreking
Wil je al een voorproefje van het spelpakket? Download de handleiding dan. Zo krijg je een goed idee van wat het spel inhoudt.

De gedrukte spelmap is uitverkocht, we bekijken momenteel of een herdruk mogelijk is.

Interesse in het materiaal? Stuur een mailtje met je naam en de naam van je organisatie naar fred.laudens@vad.be . Enkel te bestellen door organisaties in België!