Skip to main content

Voor leerkrachten die de bevraging afnemen

Jouw school heeft aandacht voor het thema alcohol en drugs en doet mee met de VAD-leerlingenbevraging. Met deze deelname  leert de school de leefwereld van de leerlingen kennen en krijgt je school een schoolrapport op maat. Zo kunnen jullie gerichte acties ondernemen en heeft de school een communicatietool in handen om de dialoog over het thema te bevorderen.

Instructies voor leerkrachten

De klassen krijgen één lesuur de tijd om de online vragenlijst in te vullen. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen, bereid je dit best goed voor. Jouw instructies zijn belangrijk voor een correcte en eerlijke afname.

Bekijk het instructiefilmpje. Wie graag de informatie nog eens naleest, kan  de instructiekaart voor leerkrachten downloaden. 

Instructies voor leerlingen

Er is ook een filmpje en een instructiekaart voor leerlingen met info om de vragenlijst te openen en in te vullen. We raden aan om het filmpje klassikaal met de leerlingen te bekijken. Het is ook handig om de instructiekaart voor leerlingen af te printen en deze naast de computer in het computerlokaal te leggen zodat de leerlingen deze kunnen bekijken tijdens het inloggen. Of je kan die op het scherm vooraan de klas projecteren.