Skip to main content

 

 

Anne De Jaeghere gaat met pensioen

Vorig jaar blies VAD 40 kaarsjes uit. Op de VAD-studiedag werd dit gevierd met een terugblik op de evolutie van alcohol- en drugpreventie en -hulpverlening. De geschiedenis werd geschetst in vijf tijdsvakken. In drie van de vijf tijdsvakken heeft Anne De Jaeghere actief haar steentje bijgedragen. Eind deze maand trekt ze de deur van VAD dicht en gaat ze genieten van een welverdiend pensioen.

Anne en VAD: we go way back

Wie ooit deelnam aan een VAD-vorming, kreeg ongetwijfeld één of meerdere brieven of mails van Anne De Jaeghere. In 1999 startte Anne bij VAD om de logistieke en administratieve omkadering van de vormingen en studiedagen in goede banen te leiden. Dit werd de start van een ongezien nauwgezette administratieve flow. Anne was al die tijd het eerste aanspreekpunt voor deelnemers en geïnteresseerden in het VAD-vormingsaanbod en ook intern was zij de rots in de branding.

Een job in continue evolutie

En die rots heeft woeste waters doorstaan. Want ook in het aanbieden van vormingen, kunnen we verschillende tijdsvakken onderscheiden. De tijd dat de VAD-opleidingen op locatie ergens in het Brusselse doorgingen. De tijd dat we nog een overheadprojector gebruikten. De tijd dat de aankondigingen twee keer per jaar in een schriftelijke vormingsbrochure verschenen. De tijd dat de communicatie met deelnemers en sprekers nog via post ging. Tot de tijd waarin we voor de tweejarige opleiding een erkend kwaliteitscertificaat haalden en de tijd dat we met een apart VAD-vormingsplatform gingen werken. De tijd vliegt. En dan hebben we het nog niet over corona gehad. Of waren we de digitale studiedagen van 2020 en 2021 bijna vergeten?

© VAD – Anne op een workshop Mocktails in 2017 met enkele collega’s

Anne als helpdesk

Het was altijd schakelen op die momenten en Anne had hier een belangrijkere rol in. Anne werkte niet vanop de voorste rij of in de volle schijnwerpers. Maar wel achter de schermen. Bij elke aankondiging van een VAD-vorming of -studiedag kon je voor praktische ondersteuning bij Anne terecht. Via telefoon of mail. Het lijkt soms zo vanzelfsprekend tijdens opleidingen: de juiste deelnemer in de juiste vorming, naamkaartjes, deelnemersmappen, lijst voor accreditering voor de artsen, deelnemerslijsten, lijst voor het Vlaams Opleidingsverlof, vergoedingen voor sprekers, … Anne regelde het allemaal tot in de puntjes.

Ook bij de organisatie van de VAD-studiedagen in het Vlaams Parlement was Anne de spil van het logistieke en administratieve proces. Geen buitenlandse spreker, parallelle sessie of terreurdreiging was haar te veel. Ook de schaalvergroting trotseerde ze doorheen de jaren met meer gemak.

Anne heeft van achter de schermen haar steentje bijgedragen aan de ondersteuning van de verdere professionalisering van het werkveld zowel wat hulpverlening als preventie betreft. Daarom zetten we haar voor deze keer wel eens in de spotlight.

Merci voor de inzet Anne!