Skip to main content

Sportwijs

De CAD Limburg lanceerde in samenwerking met de Rotary de webapplicatie www.sportwijs.be voor de sportsector. Op sportwijs.be vinden sporters en sportclubs informatie en preventieve materialen rond middelengebruik en gokken. Op basis van wat sportclubs relevant vinden, werden verschillende modules voor sportwijs.be ontwikkeld.

Zo vind je op sportwijs.be per product fiches met de effecten op de sportprestaties, vind je er een alcoholmeter die het promillage aangeeft, maar ook of je nog kan rijden, hoeveel calorieën je hebt geconsumeerd en hoeveel minuten hardlopen daar tegenover staan.

Verkeersveiligheid is voor veel sporters en sportclubs een belangrijk thema. Dat bleek alvast uit onze bevraging bij sportclubs. Daarom werd er een module gemaakt waar sporter hun attitude en kennis ten aanzien van het thema verkeersveiligheid kunnen testen. Sporters kunnen ook hun safety-plan opmaken voor hun avondje uit.

Heel wat clubs en sporters verlenen hun medewerking aan sportwijs.be, zo vind je er onder de blikvangers clipjes met de Belgische U19 voetbal, handballer Jeroen De Beule en volleybalspeelster Katrien Gielen. Regelmatig verschijnen er nieuwe clipjes en materialen waarmee sportclubs aan de slag kunnen.

Meer info www.sportwijs.be

Facebook en Twitter