Skip to main content

Zelfstudietool Motiverende Gespreksvoering

Deze tool wil je helpen om door zelfstudie en door reflectie op je eigen praktijk, je vaardigheden in de Motiverende Gespreksvoering (MG) verder te ontwikkelen. MG leren is immers een doorgaand proces, je bent er nooit klaar mee. De zelfstudietool bevat de volgende onderdelen:
  • Je vindt informatie over de basishouding, de processen en de gespreksvaardigheden van MG (volgens het recentste handboek van Miller en Rollnick, 2014)
  • Je kan reflecteren over wat je ervaart in je praktijk en waar je staat in de toepassing van MG.
  • Je kan oefenen op verschillende elementen van MG.
Deze zelfstudietool is een interactieve pdf. Je kan de pdf op je pc opslaan, de oefeningen in de pdf zelf invullen en een ingevulde versie opslaan op je pc. Heb je problemen hiermee: open de pdf dan met een andere reader, bijvoorbeeld Foxit reader. Je kan de tool ook afdrukken en de oefeningen op papier invullen.

Vorming en online cursus ‘Motiverende gespreksvoering’

De zelfstudietool is ontwikkeld voor hulpverleners die al een opleiding in Motiverende Gespreksvoering gevolgd hebben. Nog geen vorming gevolgd en geïnteresseerd? Lees dan onderstaand artikel. Daarnaast kan je op het VAD-vormingsplatform ook de online cursus ‘Motiverende gespreksvoering’ volgen. Gratis, vanachter je computer op het moment dat jou best past, en op je eigen tempo. Ontdek hier deze online cursus.