Skip to main content
  • Home
  • Artikels
  • Een dag uit het leven van… Marie van The Mocktailclub

Een dag uit het leven van… Marie van The Mocktailclub

The Mocktailclub on tour

Ik ben Marie van ‘The mocktailclub’. “De wat?” hoor ik dan vaak.

De term mocktails is nog niet zo ingeburgerd in ons klein Vlaanderen in tegenstelling tot Amerika & Engeland, waar het al jaren gekend is. Om jullie te verduidelijken wat we doen, neem ik jullie een dag mee met The mocktailclub. Wij maken non alcoholisch dranken waar aandacht aan besteed is. Een gezond, origineel en feestelijk alternatief voor alcohol.

Leveringen en postpakketjes

Vrijdag 5 januari, de ideale datum om te klinken op het nieuwe jaar. Vandaar dat het voor ons een hele drukke dag is. ‘S morgens doen we nog enkele kleinere leveringen van onze tapvaatjes. Eerst langs een welnesscentrum en dan richting een school. Daarna maak ik de pakketjes klaar die in de webshop werden besteld, en dan hup, richting de post.

Nieuwjaarsrecepties van gemeentes

Bij de eerste editie van Tournée Minérale konden we heel wat contacten leggen met steden en gemeenten: de mocktails zijn voor hen een handig alternatief voor recepties en feesten. Ook vandaag staan er weer nieuwjaarsrecepties op het programma, dit keer voor de Stad Sint-Niklaas en de gemeente Beveren. Daarom ga ik ’s middags al onze mobiele bar installeren in Sint-Niklaas. Zo staat alles klaar voor de bar-ladies die vanavond de genodigden bedienen.

Zelf sta ik die avond in Beveren met onze kleinere mobiele toog. De tijd vliegt en al snel komen de eerste gasten aan op de events. Onze mocktails vliegen de deur uit in Beveren, waar zo’n 500 personeelsleden aanwezig zijn. Rond 22 uur is onze voorraad op en schenken we onze laatste mocktail.

Het opruimen kan beginnen, eerst in Beveren, daarna in Sint-Niklaas.

600 mocktails op één avond

In het naar huis rijden bel even met onze bar lady die in Sint-Niklaas stond, ook daar was het superdruk. ”De hele tijd een lange rij voor onze bar,” vertelt ze. Wanneer ik mij bedenk dat er maar één grapjas vroeg of ik toevallig geen gin onder mijn bar had staan, kijk ik tevreden terug op de drukke dag waarbij we 600 mocktails serveerden.

Meer informatie – en het recept van de Tournée Minérale-mocktail! – lees je op www.themocktailclub.com .