Skip to main content
  • Home
  • Artikels
  • Maak kennis met de nieuwe medewerkers op VAD

Maak kennis met de nieuwe medewerkers op VAD

We verwelkomden in de voorbije periode drie nieuwe medewerkers. Misschien zag je een van deze gezichten al in de gangen of online? Ze stellen zich graag aan je voor.

Kathy Hermans

Op 28 augustus ben ik bij VAD gestart als stafmedewerker vormingenadministratie, de vervangster van Anne Dejaeghere. Afgestudeerd als maatschappelijk werker, startte ik na mijn studies bij Nashuatec/Ricoh. Eerst als planner van techniekers in de regio Oost- en West-Vlaanderen, vervolgens als administratieve medewerker van een nieuwe afdeling Document Management en ten slotte als Management Assistente van de Human Resources Director. De voorbije jaren werkte ik bij Distrilog – actief in de transport en logistiek sector – met als hoofdtaak het organiseren, coördineren en administratief beheer van interne en externe opleidingen. Na bijna 10 jaar heb ik de beslissing genomen om een nieuw pad te bewandelen. Mijn zoektocht heeft mij bij VAD gebracht. Met heel veel zin sta ik klaar om met jullie samen te werken en het beste van mezelf te geven.

Voor administratieve vragen over de vormingen, kan je me bereiken op vormingenadministratie@vad.be of 02 423 03 57.

Veerle Gerbosch

In juni startte ik binnen de samenwerkingsovereenkomst van Psyche met VAD. Eén dag per week kan je me vinden op de VAD in Brussel en op de andere dagen in Gent bij Psyche. Het leek een beetje als starten op twee halftijdse jobs tegelijk met veel nieuwe gezichten en informatie. Gelukkig was VAD niet nieuw voor mij. Als preventiewerker bij het CGG kwam ik hier al geregeld voor overlegmomenten of om me bij te scholen. Ik studeerde in 2000 af aan de UGent als licentiaat in de pedagogische wetenschappen, optie sociale agogiek en startte mijn carrière als opbouwwerker in Gentse wijken. Vervolgens deed ik heel wat ervaring op in de bijzondere jeugdzorg. Om ten slotte rond het thema drugs preventief en als hulpverlener aan de slag te gaan met jongeren, eerst bij de provincie en later bij het CGG Zuid-Oost-Vlaanderen. Nu ga ik de uitdaging aan om met gebundelde krachten de deskundigheid te bevorderen rond het thema middelengebruik en verslaving bij zorgverleners van diensten Beschut wonen, Mobiele teams, PAAZ, PZ, PVT, CAR en CGG.

Je kan me bereiken via Veerle.Gerbosch@psyche.be of 0490 66 27 58 met al je vragen over vorming rond middelengebruik en verslaving naar de GGZ.

Jasper Janssens

Tijdens mijn opleiding Criminologie raakte ik in de ban van het thema drugs. Hoewel die studies al tien jaar achter me liggen, interesseren drugsfenomenen me nog altijd mateloos. Ik ben dan ook blij dat ik de voorbije acht jaar kennis heb kunnen opdoen bij MSOC Free Clinic in Antwerpen. In deze organisatie was ik aan de slag als psychosociaal hulpverlener en later ook teamcoördinator. Dankzij Free Clinic is ‘harm reduction’ één van mijn expertiseterreinen. Momenteel volg ik nog een Master Seksuologie, waarbij ik een masterproef over chemseks schrijf. Sinds ik in september de deur van Schijnpoortweg 14 achter me heb gesloten, is deze van Vanderlindenstraat 15 geopend. Hierbij volg ik Geert Verstuyf op als teamcoördinator alcohol- en drughulpverlening. Samen met een team vol experts zetten we in op expertisebevordering en ondersteuning van diensten die (mogelijks) in aanraking komen met druggebruik, gamen en/of gokken. Daarnaast ondersteun ik graag mee het beleid binnen de VAD. Heel veel zin en goesting in!

Voor meer info over hulpverlening en/of vorming, kan je me bereiken op jasper.janssens@vad.be of 02 422 03 09.