Skip to main content

Vormingsaanbod gokken voor eerstelijnspsychologen en huisartsen

Veel mensen met een gokprobleem blijven lange tijd onder de radar. Schaamte, ontkenning en onwetendheid zorgen ervoor dat ze pas laat hulp zoeken. Eerstelijnshulpverleners spelen een cruciale rol in het vroegtijdig detecteren en ondersteunen van deze groep. Door hun positie kunnen ze mensen sneller bereiken en begeleiden naar de juiste hulp.

Wil je een vorming rond gokken geven aan eerstelijnspsychologen of huisartsen? Dit materiaal zet je op weg. De vorming kan worden gegeven door een duo van een CGG-preventiewerker en een hulpverlener.

De vorming is opgebouwd rond een PowerPointpresentatie en biedt concrete handvaten voor eerstelijnspsychologen en huisartsen.

Het draaiboek biedt een overzicht van de inhoud en de opbouw van de vorming. Het bundelt verschillende bruikbare materialen: de presentatie, een expertenvideo, een promovideo, een brochure, bekendmakingsteksten, praktijkervaringen en evaluatieformulieren. Deze kan je vrij gebruiken om je eigen vormingsaanbod op maat aan te passen.

Dit materiaal werd ontwikkeld in het kader van een federaal project van de FOD Volksgezondheid. 

Interesse in deze vorming?

Ben je huisarts of eerstelijnspsycholoog en wens je deze vorming te organiseren of te volgen? Neem dan contact op met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) in jouw regio. Zij coördineren het vormingsaanbod en kunnen je verder helpen met praktische afspraken.

Je vindt de contactgegevens per regio via deze pagina.