Skip to main content

Leerlijn verslavingspreventie in het onderwijs

Met de nieuwe leerlijn verslavingspreventie kan je makkelijk ontdekken waarrond je best werkt als je les wil geven over alcohol, tabak, gokken, illegale drugs of gamen. In enkele kliks ontdek je preventieve aanbevelingen op maat van jouw klas. De leerlijn geeft je aanbevelingen voor de 1ste kleuterklas tot het 6de middelbaar. Er wordt steeds de link gemaakt met vakoverschrijdende eindtermen en bijhorende lesmaterialen. Onderstaand filmpje legt leerkrachten en schoolteams uit hoe de leerlijn helpt om te werken rond het thema verslavende middelen.
De leerlijn helpt ook om de pijler ‘Educatie’ van het Drugbeleid op School vorm te geven. Voor meer informatie over een ‘Drugbeleid op school’, zie het gerelateerde materiaal hieronder.

Webinar

Op 14 januari 2021 organiseerde VAD een online webinar, met de titel ‘Hoe is het gesteld met het middelengebruik van onze Vlaamse jongeren?’. Daarin worden eerst de recentste resultaten van de VAD-leerlingenbevraging besproken. Daarna wordt er ingegaan op de leerlijn. Deze webinar kan je hier herbekijken, via de link spring je meteen naar het onderdeel over de leerlijn.